Hlavní obsah

Majitel Plzeňského Prazdroje si za půl roku přišel na 55 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Hrubý zisk pivovaru SABMiller, který v Česku ovládá Plzeňský Prazdroj, ve fiskálním pololetí vzrostl o 12 procent na 2,759 miliardy dolarů (asi 54,7 miliardy korun). K růstu přispělo převzetí australského pivovaru Foster’s.

Foto: Plzeňský Prazdroj a. s., Novinky

Rekonstruovaná historická varna v plzeňském Prazdroji

Článek

Příjmy za šest měsíců do konce září se zvýšily o 11 procent na 17,47 miliardy dolarů. Objem prodeje se zvýšil o čtyři procenta a příjem na hektolitr o tři procenta.

SABMiller se loni v září dohodl na převzetí Foster’s za 11,8 miliardy dolarů. Stal se tak jedničkou na australském trhu piva. Foster’s měl výrazný podíl na růstu v první polovině roku.

SABMiller vznikl sloučením jihoafrické společnosti SAB a americké Miller a byl světovou pivovarskou jedničkou, dokud v roce 2008 nevznikla skupina Anheuser-Busch InBev.

Vedle Plzeňského Prazdroje a jeho značek Pilsner Urquell, Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Radegast vlastní SABMiller také například slovenské pivovary Šariš a Topvar. Ze zahraničních patří mezi jeho značky Castle, Snow či Aguila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám