Hlavní obsah

Bankou roku se stala Komerční banka

Novinky, pit
Praha

V 11. ročníku soutěže Fincentrum Banka roku brala prvenství stejně jako loni Komerční banka. Na druhém místě se umístila Česká spořitelna následovaná Československou obchodní bankou. Česká spořitelna zvítězila v kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku, kde o vítězi rozhoduje hodnocení veřejnosti.

Foto: archiv, Novinky

Titul Banka roku patří Komerční bance.

Článek

„Rok 2012 nepřinesl do českého bankovnictví žádnou revoluci. Významným signálem je potvrzení stability bankovního sektoru a obnovená ochota bank úvěrovat domácí podniky i obyvatelstvo v době, kdy se úrokové sazby pohybují na rekordně nízkých úrovních,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda organizačního výboru ocenění.

Podle něj se i přes relativně klidný rok objevily zajímavé inovace, jako je například spuštění bezkontaktních plateb mobilními telefony.

Pokud jde o další kategorie, tak například Nejdynamičtější bankou roku zvolila odborná porota Fio banku. Titul Banka bez bariér, který vychází z hodnocení handicapovaných, si odnesla Československá obchodní banka. Pojišťovnou roku se stala Česká pojišťovna, Stavební spořitelnou roku pak Wüstenrot – stavební spořitelna.

„Pokud chtějí dnes banky zůstat na špičce, musí mít velmi dobrou obchodní a technologickou strategii. Rostoucí dynamika trhu s sebou přináší požadavky na kvalitní služby šité na míru klientům,“ doplnil Pavel Riegger ze společnosti Ernst & Young.

Reklama

Výběr článků

Načítám