Hlavní obsah

Pohonné hmoty lze načerpat o několik korun levněji oproti průměrné ceně

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ceny pohonných hmot aktuálně o něco klesly, Natural 95 na průměrných 37,86 Kč/l a nafta na 36,91 Kč/l. Podle údajů společnosti CCS poskytnutých Novinkám mohli motoristé při čerpání na litru ušetřit v některých krajích i více než dvě koruny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejdražší Natural 95 čerpali k neděli řidiči v hlavním městě Praze za průměrných 38,52 Kč/l. Z údajů CCS nicméně vyplývá, že se zde dal sehnat litr i za 35,90 Kč.

Obdobné to bylo i s naftou. Diesel byl nejdražší v Jihomoravském kraji, kde stál průměrných 37,66 Kč/l. Dal se zde podle CCS sehnat ale i za 34,90 Kč/l.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejlevnější pohonné hmoty podle CCS v říjnu 2012

„I nadále platí, že z nadhledu letošního roku zůstávají ceny na velmi vysokých úrovních,“ uvedl pro Novinky analytik Miroslav Novák ze společnosti Akcenta s tím, že optimistický navíc není ani pohled do blízké budoucnosti.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj ceny benzínu a nafty od roku 2010

V minulém týdnu totiž začala růst cena ropy severomořské ropy Brent nad 115 dolarů, mimo jiné kvůli rostoucímu napětí na Blízkém východě mezi Tureckem a Sýrií.

„Výraznější pokles cen pohonných hmot se v dalších týdnech tak nezdá býti moc pravděpodobný a spíše je třeba na čerpacích stanicích počítat s opětovným zdražováním,“ domnívá se Novák.

Reklama

Výběr článků

Načítám