Hlavní obsah

Fakultní nemocnice Ostrava zmodernizovala centrální příjem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jednu z nejnáročnějších investičních akcí má za sebou Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Po více než třech letech dokončila rekonstrukci Oddělení centrálního příjmu (OCP), které se tak stalo jedním z nejmodernějších pracovišť svého druhu v ČR.

Foto: Pavel Karban, Právo

Primář Oddělení centrálního příjmu Stanislav Jelen ukazuje vybavení expektačních lůžek.

Článek

Rekonstrukce OCP začala na jaře 2009, probíhala za plného provozu a byla rozfázována do dvou etap. Nejprve došlo k modernizaci urgentního příjmu, která byla dokončena v červenci 2011, a před pár týdny stavbaři dokončili rekonstrukci ambulancí akutního příjmu včetně hlavního vstupu.

„Rekonstrukce Oddělení centrálního příjmu stála 99 miliónů korun, z toho bylo 66 miliónů na stavební část a 33 miliónů na techniku a vybavení. Zhruba 80 procent uhradila státní dotace,“ uvedl ředitel FNO Svatopluk Němeček.

Upozornil, že většina pacientů si obrázek o nemocnici udělá hned při vstupu. „Skoro všichni projdou touto částí, a proto je důležité, aby oddělení centrálního příjmu bylo co nejlepší,“ dodal.

Foto: Pavel Karban, Právo

Také malý zákrokový sál je součástí zmodernizovaného centrálního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

Rekonstrukce OCP se zdržela asi o tři měsíce, důvodem byla insolvence generálního dodavatele. V lednu proto byly práce zastaveny do doby, než FNO našla novou stavební firmu.

V zrekonstruovaných prostorách OCP pacienti najdou plánovaný příjem, odborné ambulance konzervativních i operačních oborů, převazovnu, zákrokový sálek, sádrovnu a zázemí pro personál.

Lékaři a sestry centrálního příjmu ošetří první pacienty v novém prostředí počátkem listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám