Hlavní obsah

Stávka zemědělců nebude, nikdo na ni nechtěl přijet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální stávka na protest proti vládní politice, která se podle výzvy zemědělských odborů měla konat 27. září, nebude. Vedení odborů na svém jednání došlo k závěru, že dosud projevená podpora nezaručovala, že by byla úspěšná a zúčastnil se jí dostatek lidí.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Takto protestovali zemědělci proti plánovanému zrušení "zelené nafty". Proti vládní politice zatím protestovat nebudou.

Článek

Ve středu o tom informoval tajemník zemědělských odborů Jindřich Polívka. Zemědělské odbory jsou členem druhé největší centrály v ČR - Asociace samostatných odborů (ASO).

Zemědělští odboráři zároveň požádali svého šéfa a předáka ASO Bohumíra Dufka, aby s představiteli dalších odborových svazů projednat případné organizování stávky v říjnu nebo listopadu. Nespokojenost odborářů s hospodářsko-politickou situací v Česku totiž trvá, podle nich se dokonce dál zhoršuje.

Stávka měla začít 27. září ve 12:00 a měla trvat dvě hodiny. Podle dřívějšího vyjádření Dufka měli její účastníci vyjádřit hlubokou nespokojenost a nesouhlas s politikou vládní koalice. Zemědělské odbory k ní vyzvaly na počátku září své členy, odboráře jiných svazů i všechny ostatní pracovníky.

"Vyjadřovaná podpora měla ale většinou jen proklamativní charakter a ne skutečný příslib reálné fyzické podpory. Bohužel se nepodařilo ani dohodnout součinnost s ostatními odborovými svazy sdruženými v Českomoravské konfederaci odborových svazů," uvedl k tomu Polívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám