Hlavní obsah

Na tržnicích v Praze a Brně zajistila ČOI padělky za bezmála 3 milióny

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Brno

Že boj s padělky v tržnicích rozhodně nekončí, zjistili naposledy v minulém týdnu inspektoři České obchodní inspekce (ČOI). Ti ve spolupráci s pracovníky celní správy a cizinecké policie zabavili v Brně na tržnici Olomoucká a v pražské tržnici v Holešovicích celkem 1113 kusů padělků značkového zboží v hodnotě 2,7 miliónu korun.

Článek

V Brně inspektoři zajistili 560 kusů padělků textilních výrobků a galanterie. Hodnota tohoto zboží, v případě že by se jednalo o originály, by činila přes milión korun.

Ani z pražské holešovické tržnice neodešli inspektoři s celníky s prázdnou. Při kontrolní akci bylo zajištěno 553 kusů výrobků, jejichž hodnota vyčíslená v ceně originálu by přesáhla 1,6 miliónu korun.

Podle mluvčí ČOI Miloslavy Fléglové se jednalo o výrobky neoprávněně označené chráněnými známkami Adidas, Puma, Nike, Tommy Hilfiger, Replay, Lacoste, Burberry, Louis Vuitton, Dolce Gabanna, Diesel, Prada, La Martina, Gucci, Hugo Boss, Armani, Chanel, Fox, Monster nebo DC.

„S kontrolovanými osobami bude po identifikaci a vypracování odborných posudků potvrzujících, že se u zabraného zboží jedná o porušení některých práv duševního vlastnictví, zahájeno správní řízení, ve kterém ředitelé příslušných inspektorátů ČOI rozhodnou o výši pokut, propadnutí zboží a jeho následné likvidaci či předání k humanitárním účelům,“ doplnila Fléglová.

Reklama

Výběr článků

Načítám