Hlavní obsah

Francii drtí nejvyšší nezaměstnanost za posledních 13 let

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Situace na trhu práce ve Francii se neustále zhoršuje. Počet nezaměstnaných v zemi galského kohouta vzrostl v červenci 15. měsíc v řadě a dosáhl nejvyšší úrovně za posledních 13 let. To je další negativní zpráva pro stagnující francouzskou ekonomiku, jak uvedl The Sharpener.

Foto: PSA

Sídlo PSA v centru Paříže

Článek

Tamější ministerstvo práce v pondělí informovalo, že počet registrovaných uchazečů o zaměstnání stoupl sedmý měsíc v roce o 41 300 na 2,987 miliónu. Jednalo se o největší měsíční nárůst od finanční krize z let 2008 až 2009.

Celkový počet nezaměstnaných byl v červenci nejvyšší od června 1999, když meziměsíční nárůst činil 1,4 procenta a meziroční pak 8,5 procenta. Další vlna propouštění se očekává u velkých společností, jakými jsou Peugeot nebo Carrefour.

Už minulý měsíc oznámila tamní automobilka PSA Peugeot Citröen, že do roku 2014 bude nucena zrušit 8000 pracovních míst.

Pokles popularity zaznamenal v této souvislosti i francouzský prezident François Hollande, který ve své předvolební kampani sliboval snížení vysoké nezaměstnanosti. Vláda uvedla, že ještě posílí svou snahu o vytváření nových pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám