Hlavní obsah

V Řecku čím dál víc lidí rybaří a pytlačí, aby přežili krizi

Atény

Pro stále větší množství Řeků sužovaných dopady úsporných opatření, jež jsou přijímána ve snaze dostat pod kontrolu dluhovou krizi, už rybaření není pouhým koníčkem, ale stává se z něj způsob obživy. Píše o tom agentura ANSA s odvoláním na statistiky žádostí o vydání rybářských povolenek.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Řecký rybář se svým úlovkem

Článek

Loni o rybářský lístek požádalo 37 000 lidí, což je dvojnásobek proti předcházejícímu roku. Dalších více než 49 000 povolenek bylo obnoveno. Lístek lidem umožňuje chytat ryby v moři, na jezerech i v řekách. Maximálně si ale rybáři mohou odnést deset kilogramů ryb na osobu a den.

Statistiky rovněž ukazují, že roste počet lidí, kteří pytlačí. Podle pobřežní stráže existuje zřejmá linka mezi těmito fenomény a současnou vážnou hospodářskou krizí, která právě na Řecko velmi tvrdě dopadla.

„V uplynulém měsíci množství lidí, kteří chytají nikoli pro zábavu, nýbrž pro přežití, narostlo,“ řekl jeden z důstojníků pobřežní stráže. „V některých případech neměli povolení. Avšak vzhledem k tomu, že víme, že to je kvůli krizi, tak nad tím zavíráme oči,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám