Hlavní obsah

Italské aerolinky Wind Jet ukončily provoz, na letišti uvízly stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Italská nízkonákladová letecká společnost Wind Jet v neděli přerušila veškeré lety. Podle agentur se tak stalo kvůli finančním problémům firmy. Informovaly o tom agentury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sicilské společnosti se nepodařilo dohodnout na svém převzetí většími aerolinkami Alitalia. Italský úřad pro civilní letectví Enac oznámil, že o cestující Wind Jet se za dodatečný poplatek postarají další přepravci, včetně Alitalie.

Podle italských médií na letištích uvízli stovky cestujících. Je mezi nimi i 200 Izraelců na letišti v Římě, kteří měli odletět do Tel Avivu. Další problémy by ještě mohly nastat, protože až do konce října má nakoupeno letenky na lety Wind Jet zhruba 300 000 cestujících.

Alitalia nedávno zrušila plán na převzetí Wind Jet kvůli neshodě ohledně kupní ceny. Objevily se rovněž obavy z dominantního postavení firmy u devíti domácích tras při případném převzetí.

Wind Jet se specializovaly na jižní Itálii. Společnost byla založena v roce 2003 a byla šestým největším leteckým přepravcem v zemi s podílem na domácím trhu 6,2 procenta. Celkem vlastní 12 airbusů a loni přepravila 2,8 milionu cestujících, napsaly agentury AP a APA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám