Hlavní obsah

Komerční banka si výrazně polepšila, za pololetí vydělala 7,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Komerční bance (KB), která patří k největším bankovním skupinám v Česku, v prvním pololetí vzrostl meziročně čistý zisk o 38,8 procenta na 7,6 miliardy korun. Meziroční nárůst zisku byl ovlivněn zejména znehodnocením řeckých státních dluhopisů v minulém roce.

Foto: archiv, Novinky

Komerční banka

Článek

Objem úvěrů poskytnutých klientům banky meziročně stoupl o osm procent na 456,2 miliardy korun. Objem vkladů od klientů zrychlil růst meziročně na 6,5 procenta, jejich celkový objem dosáhl 582,4 miliardy korun.

Ke konci června měla Skupina KB 2,5 miliónu klientů. Samotná KB měla 1,6 miliónu klientů, což je meziročně o 1,5 procenta více, z toho 1,339 miliónu byli občané. KB má 400 poboček, 698 bankomatů a přímé bankovnictví.

Čistý zisk francouzské bankovní skupiny Société Générale, většinového vlastníka KB, se ve druhém čtvrtletí propadl o více než dvě pětiny na 433 miliónů eur (asi 11 miliard korun) kvůli jednorázovým odpisům v divizích TCW a Rosbank.

Z největších konkurentů vykázala Česká spořitelna v pololetí konsolidovaný čistý zisk 8,22 miliardy korun. Ostatní velké tuzemské banky zatím výsledky za pololetí nezveřejnily.

Reklama

Výběr článků

Načítám