Hlavní obsah

České aerolinie na Ruzyni přivítaly letadlo v nových barvách

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek krátce po poledni přiletělo na letiště Praha-Ruzyně letadlo Boeing 737-500 Českých aerolinií v barvách aliance SkyTeam. Jedná se o první proudové letadlo, které České aerolinie mají v takzvaném livery SkyTeamu.

Letadlo českých aerolinií v nových barváchVideo: Novinky

 
Článek

Letadlo v nových barvách bude hned v pátek ráno nasazeno na první let do Frankfurtu, na sraz aliance SkyTeam, jejímž členem jsou také České aerolinie.

Dopravci sdružení v alianci SkyTeam se dohodli, že do konce roku 2013 bude mít každá členská letecká společnost dvě procenta flotily v barvách aliance a do konce roku 2014 o procento více.

České aerolinie tuto podmínku právě splnily. Od čtvrtka má společnost tedy celkem dva letouny v barvách aliance SkyTeam, a to Boeing 737-500 imatrikulace OK-XGE a ATR42 s kódem OK-JFL, který se do barev SkyTeamu převlékl před třemi lety.

Volba přelakování do livery SkyTeam padla na letadlo OK-XGE, u kterého byla plánovaná pravidelná celková obnova laku po komplexní revizi letounu.

Přelakování letounu bylo opět provedeno v České republice, v ostravské lakovně irské společnosti Eirtech Aviation Ltd.

Letoun v pátek zavítá nejprve do Frankfurtu a poté do Kodaně, Paříže a večer se vydá na let do Doněcku.

Tento týden se aliance SkyTeam rozrostla o dalšího, již šestnáctého člena, a to o vlajkového dopravce Saudské Arábie společnost Saudia.

Reklama

Výběr článků

Načítám