Hlavní obsah

Česká piva se na soutěži v USA neztratila, brala zlato a stříbro

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prestižní soutěži piv World Beer Cup 2012, která se konala v americkém San Diegu, se rozhodně neztratila ani česká piva. V kategorii Bohemian Style Pilsner, kam pivovary z celého světa přihlásily 62 značek, získalo první místo pivo Starobrno Ležák, na stříbrné pozici pak skončilo exportní pivo Krušovice Imperial.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nepasterizovaný Starobrno Ležák se vaří z nejlepšího moravského sladu a nejjemnějšího českého chmele, odkud pramení jeho jemně chmelená chuť. Hustá a krémová pěna je korunou léty prověřeného umu starobrněnských sládků, kteří čerpají z tradic moravského pivovarnictví,“ charakterizoval vítězné pivo garant kvality starobrněnských piv Petr Hauskrecht.

Krušovice Imperial je exportní verze krušovické Dvanáctky a vyznačuje se mimo jiné vysokou pěnivostí.

Pivním značkám z portfolia pivovaru Krušovice se na mezinárodních soutěžích dařilo i v minulosti. Naposledy bodovaly Krušovice Imperial v jiné světové soutěži International Beer Challenge 2011 v Londýně, odkud si odvezly rovněž stříbrnou medaili. Krušovice Černé na téže soutěži vyhrály zlatou medaili a o dva roky dříve – v roce 2009 – získaly ocenění „The world’s best dark beer“ na World Beer Awards v Londýně.

Letošní soutěže World Beer Cup 2012 se účastnilo 799 pivovarů z 54 zemí celého světa. Hodnotilo se celkem 3921 pivních vzorků v 95 přihlášených kategoriích, což je nejvíce za uplynulých šest let. World Beer Cup 2012 je největší komerční mezinárodní pivní soutěží na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám