Hlavní obsah

Více než 15kilové zavazadlo bude u Holidays Czech Airlines za poplatek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letecká společnost Holidays Czech Airlines přistoupí od 15. května ke snížení váhových limitů zavazadel cestujících na charterových letech. Důvodem je podle mluvčí Hany Hejskové dlouhodobě nepříznivý vývoj cen pohonných hmot, kurzu koruny a celkový vývoj na trzích charterové přepravy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Nově si budou moci pasažéři odbavit zapsané zavazadlo o maximální váze 15 kilogramů nebo 25 kilogramů, a to podle cestovní třídy," uvedla Hejsková s tím, že případnou nadváhu zavazadel je možné si zakoupit za jednorázový poplatek 690 korun. Tato cena zahrnuje nadváhu zavazadel již na obou letech, do destinace i z ní.

Pasažéři ekonomické cestovní třídy Travel si budou moci nově bezplatně odbavit jeden kus zapsaného zavazadla o maximální váze 15 kilogramů. Klienti v obchodních cestovních třídách Plus nebo Comfort mají nárok na bezplatnou přepravu jednoho kusu zapsaného zavazadla o maximální váze 25 kilogramů.

"Jednorázový poplatek za přepravu nadváhy zapsaného zavazadla činí u všech cestovních tříd jednotných 690 Kč při platbě u odbavení na letišti," připomněla Hejsková s tím, že za tento poplatek cestující získají více než dvojnásobek volné hmotnosti zavazadla.

Úpravy váhových limitů se týkají pouze charterových letů společnosti Holidays Czech Airlines. "Pravidla přepravy zavazadel na pravidelných letech Českých aerolinií zůstávají beze změny," potvrdila Hejsková.

Reklama

Výběr článků

Načítám