Hlavní obsah

Babišův Agrofert loni přidal na zisku téměř polovinu, vydělal 8,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupině Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše loni vzrostl konsolidovaný zisk meziročně téměř o polovinu na 8,7 miliardy korun. Konsolidované tržby se zvýšily na 117,6 miliardy korun z předloňských 92,1 miliardy. Hlavní podíl na zlepšení výsledků měl chemický průmysl, naopak zhoršení zaznamenal sektor zpracování a výroby masa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Hrubý provozní zisk (EBITDA) vzrostl na 14,6 miliardy z předloňských 10,3 miliardy korun. Hospodářský výsledek před zdaněním loni dosáhl 10,7 miliardy korun. Podle Agrofertu loni nově zařazené společnosti se na výsledku hospodaření podílejí pouze nevýznamnou měrou, nicméně výrazně ovlivnily růst tržeb.

Konsolidační celek zahrnuje 202 společností, skupina působí hlavně v zemědělství a potravinářství.

Do skupiny mimo jiné patří chemičky Precolor, Precheza, Deza, Fatra, Synthesia, Lovochemie, slovenská Duslo a německá SKW Piesteritz, dále desítky společností zabývajících se obchodem s komoditami, hnojivy, pesticidy, osivy či zemědělskou technikou a firmy zemědělské prvovýroby.

Z potravinářských firem patří Agrofertu například mlékárny Olma a Hlinsko, masozávody Kostelecké uzeniny, Masna Kroměříž, Krahulík-Masozávod Krahulčí, pekárny Penam a dvě maďarské pekárenské společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám