Hlavní obsah

Přes tisíc nových aut poškozených při povodni Honda veřejně zlikvidovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda Motors Co. v úterý demonstrativně zničila všechny vozy, které byly zaplavené nebo jinak poškozené při záplavách v Thajsku. Nejhorší povodně za 50 let poničily řadu výrobních provozů nejen automobilky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Honda sešrotovala všechny vozy, zasažené povodní v ThajskuVideo: Reuters

 
Článek

Podzimní záplavy narušily výrobu ve více dodavatelských firmách Hondy, a vedly tak podle agentury Reuters k narušení výroby nejen v celé jihovýchodní Asii, ale i v Japonsku a Spojených státech.

Například do průmyslového parku Rojana pronikly masy vody 8. října a areál zůstal částečně zaplaven dva měsíce. Během kulminace povodňové vlny hladina vody vystoupala až o tři metry. Živel tak uvěznil stovky nových aut.

"Honda slíbila zákazníkům produkty vysoké kvality. Dnes vítáme všechny, aby na vlastní oči viděli zničení všech 1055 vozů poškozených při záplavách," uvedl viceprezident thajské pobočky Pitak Pruittisarikorn.

Honda zdůraznila, že likvidace vozů nijak neohrozí životní prostředí, ačkoli budou auta zcela zlikvidována a nebyla ani rozebírána na náhradní díly. Recyklovány budou pouze kovové součásti a kapalina z baterií.

Thajská továrna, která vyprodukovala ročně 240 000 vozů pro 30 zemí po celém světě, obnovila výrobu na počátku prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám