Hlavní obsah

Areály bývalých poboček zkrachovalého OP Prostějov čekají na nové kupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Insolvenční správkyně zkrachovalého Oděvního podniku Prostějov (OP) Miloslava Horská zahájila výběrové řízení na prodej výrobních areálů bývalých poboček OP a pozemků podniku zajištěných pro Českou spořitelnu, největšího věřitele textilky. Podle pravidel výběrového řízení zveřejněných v insolvenčním rejstříku mohou zájemci podávat své nabídky do konce listopadu.

Foto: archív, Právo

Šicí dílna v OP Prostějov

Článek

Prodej majetku povolil brněnský krajský soud. Ve výběrovém řízení na prodej nemovitostí textilky jsou například výrobní budovy v Olomouci, Uherském Hradišti, Ostravě, Uherském Ostrohu, Lošticích a Drahanech, rekreační středisko Karlštejn nebo sklady v Prostějově.

Podle znaleckých posudků má největší hodnotu, 40,4 miliónu korun, areál v Ostravě. Na více než 20 miliónů znalec určil ceny areálů v Uherském Hradišti a Olomouci i ubytovny M. Pujmanové v Prostějově. Hodnotu rekreačního střediska Karlštejn znalec vyčíslil zhruba na 18,5 miliónu korun.

Oděvní podnik je v úpadku od loňského ledna. Své pohledávky vůči OP nárokuje podle informací v insolvenčním rejstříku 555 věřitelů, žádají 2,15 miliardy korun. Podle znaleckého posudku je hodnota OP zhruba 1,1 miliardy korun. Experti se však shodují na tom, že jeho hodnota klesá.

Reklama

Výběr článků

Načítám