Hlavní obsah

Belgický majitel ČSOB prodá svou pojišťovací divizi Fidea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgická finanční skupina KBC, která je majitelem ČSOB, prodá svou pojišťovací divizi Fidea za 244 miliónů eur (zhruba šest miliard Kč) investiční společnosti JC Flowers. Informaci přinesla agentura Reuters.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Fidea je podle KBC dobře zavedeným hráčem na belgickém pojišťovacím trhu. Firma očekává, že prodej bude dokončen v prvním čtvrtletí příštího roku. „Prodej divize Fidea je jedním z obtížných rozhodnutí, jež jsme museli učinit, abychom splnili požadavky Evropské komise," řekl generální ředitel KBC Jan Vanhevel.

KBC získala za finanční krize v letech 2008 až 2009 státní pomoc sedm miliard eur. Pomoc však musela schválit Evropská komise, která si vymínila, že KBC musí omezit řadu svých aktivit. Banka plánovala i prodej menšinového podílu v ČSOB na akciovém trhu. Od tohoto prodeje však v červenci se souhlasem komise ustoupila.

KBC je jednou z předních evropských finančních skupin. Působí zejména v Belgii, zemích střední a východní Evropy a Rusku. Skupina zaměstnává zhruba 60 000 lidí a má asi 12 miliónů klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám