Hlavní obsah

Letošní Oktoberfest: rekordní konzumace piva i méně rvaček

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Letošní svátek pivařů Oktoberfest, který skončil v pondělí v bavorské metropoli Mnichově po 17denním maratonu, se podle organizátorů vydařil. Lidé vypili rekordních 7,5 miliónu litrů zlatavého moku, naopak ubylo v porovnání s loňskem rvaček. Uvedla to agentura Reuters.

Článek

Pivní festival si nenechalo ujít celkem 6,9 miliónu lidí, z toho asi milión jich dorazilo ze zahraničí, převážně z Itálie, Spojených států a Austrálie.

„Atmosféra na Oktoberfestu byla až do posledního dne naprosto vynikající,“ nechal se slyšet starosta Mnichova Christian Ude.

K pivu je potřeba něco zakusovat, na občerstvení tak „padlo“ přes 170 kusů hovězího dobytka, stovky tisíc kuřat, párků a všemožných klobás.

Kuriozní ztráty

Organizátory potěšil i menší počet potyček oproti loňsku. Letos jich bylo 58 v porovnání se 62 loňskými. V hojné míře se podle policie používaly k vysvětlování názorů těžké litrové tupláky.

Na své si přišly i kanceláře ztrát a nálezů, které evidovaly celkem 4750 nejrůznějších předmětů včetně 1045 pasů a 390 mobilů. Ke kuriozitám patřila nepochybně osmicentimetrová živá luční kobylka, vikingská helma, dvě berle nebo zubní protéza.

Všech 48 dětí, které se ztratily, si jejich příbuzní zase vyzvedli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám