Hlavní obsah

Letošní Oktoberfest: rekordní konzumace piva i méně rvaček

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Letošní svátek pivařů Oktoberfest, který skončil v pondělí v bavorské metropoli Mnichově po 17denním maratonu, se podle organizátorů vydařil. Lidé vypili rekordních 7,5 miliónu litrů zlatavého moku, naopak ubylo v porovnání s loňskem rvaček. Uvedla to agentura Reuters.

Článek

Pivní festival si nenechalo ujít celkem 6,9 miliónu lidí, z toho asi milión jich dorazilo ze zahraničí, převážně z Itálie, Spojených států a Austrálie.

„Atmosféra na Oktoberfestu byla až do posledního dne naprosto vynikající,“ nechal se slyšet starosta Mnichova Christian Ude.

K pivu je potřeba něco zakusovat, na občerstvení tak „padlo“ přes 170 kusů hovězího dobytka, stovky tisíc kuřat, párků a všemožných klobás.

Kuriozní ztráty

Organizátory potěšil i menší počet potyček oproti loňsku. Letos jich bylo 58 v porovnání se 62 loňskými. V hojné míře se podle policie používaly k vysvětlování názorů těžké litrové tupláky.

Na své si přišly i kanceláře ztrát a nálezů, které evidovaly celkem 4750 nejrůznějších předmětů včetně 1045 pasů a 390 mobilů. Ke kuriozitám patřila nepochybně osmicentimetrová živá luční kobylka, vikingská helma, dvě berle nebo zubní protéza.

Všech 48 dětí, které se ztratily, si jejich příbuzní zase vyzvedli.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám