Hlavní obsah

V USA skončily další tři malé banky, letos už je jich 68

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké regulační úřady zavřely další tři menší banky. Od začátku roku už jich tak podle Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC) muselo v USA skončit 68. Tempo krachů bank se ale proti předchozím letům postupně snižuje a úřady očekávají, že za celý rok jich skončí méně než loni, kdy jich bylo 158.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

FDIC oznámila, že končí finanční ústav Lydian Private Bank z Palm Beach na Floridě, který měl pět poboček a celková aktiva kolem 1,7 miliardy dolarů (asi 28,9 miliardy Kč) a vklady za 1,24 miliardy USD (asi 21,1 miliardy Kč). Pobočky banky se v pondělí otevřou už pod názvem nové banky Sabadell United Bank.

Skončit musela také banka First Southern National Bank z Georgie. Banka měla jedinou pobočku ve Statesboro, která se o víkendu otevře jako součást banky Heritage Bank of the South. First Southern měla v červnu aktiva za 164,6 milionu dolarů (asi 2,8 miliardy Kč) a vklady za 159,7 miliónu USD (asi 2,7 miliardy Kč).

Poslední z bank, které končí, je First Choice Bank z města Geneva ve státě Illinois. Její jediná pobočka se o víkendu otevře pod názvem Inland Bank & Trust. Aktiva First Choice činila zhruba 141 miliónů dolarů (asi 2,4 miliardy Kč), objem vkladů kolem 137,2 miliónu USD (asi 2,3 miliardy Kč).

Letošní krachy bank ilustrují problémy, kterým v USA pořád ještě čelí hlavně malé obecní banky. Většina z nich doplatila na propad realitního trhu a teď se nemohou vzpamatovat, protože ekonomika vykazuje příliš pomalé oživení. Krachy bank se téměř výhradně týkají malých ústavů, které mají aktiva do jedné miliardy dolarů, zřídkakdy více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám