Hlavní obsah

Česká pošta v pololetí zvýšila tržby i zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká pošta zvýšila v pololetí tržby o 350 miliónů na 10,49 miliardy korun navzdory pokračujícímu poklesu příjmů z doručování listovních zásilek. Zisk stoupl na 674 miliónů z loňských 608 miliónů Kč, jak uvedla mluvčí podniku Marta Selicharová.

Článek

Podle generálního ředitele Petra Zatloukala se pokles tržeb z listových zásilek daří kompenzovat především výnosy ze segmentu balíkových služeb. „V případě internetových obchodů roste poště podíl na trhu dokonce významně rychleji," dodal Zatloukal.

Firma podle něj rostla i v odvětví elektronických služeb a vliv na kladný hospodářský výsledek má také pokračující optimalizace nákladů. Meziroční úspory jsou patrné především u provozních a režijních nákladů.

Plán se splní

"Už nyní je zřejmé, že plán hospodářského výsledku letos splníme," dodal Zatloukal. V červnu pošta uváděla plán letošního zisku 40 miliónů Kč proti loňským 126 miliónům Kč.

Pošta letos spustila v ostrém provozu večerní doručování balíků. Od začátku roku také zvýšila jejich maximální hmotnost z 30 kg až na jednu tunu. Poslední novinkou je možnost doručení balíku do krajských měst v den podání.

Státní podnik Česká pošta provozuje 3370 poboček a má téměř 34 400 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám