Hlavní obsah

Mediální odborník Voráček s Parlamentními listy není ještě spokojen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušený český mediální odborník Michal Voráček, který spolupracuje s politickým on-line serverem Parlamentní listy, ještě není s jeho dosavadními výsledky spokojen. Nicméně „na to, že server nemá za sebou velké noviny nebo zahraniční vlastníky s neomezenými zdroji, se za svou práci vůbec nemusí stydět,“ řekl Novinkám.

Foto: Lucie Vítková, ČTK

Mediální odborník Michal Voráček

Článek

Parlamentní listy vydává akciová společnost Our Media. Voráček Novinkám sdělil, že s cílem zvýšit transparentnost akcionářské struktury převede nejbližší valná hromada společnosti akcie na majitele na akcie na jméno.

Voráček se na české mediální scéně pohybuje už dvě desítky let. Byl například u zrodu deníku Blesk a pracoval dlouhá léta pro společnost Ringier, jejímž byl akcionářem. Působil také v představenstvu distribuční společnosti PNS a podle svých slov i dnes pracuje na řadě mediálních projektů.

„Obvykle do nich vkládám menší kapitál, své know-how a práci s možností navýšit případně svůj podíl v projektu. Jde mi spíše o úspěšné spuštění projektů, než abych v nich působil permanentně. Líbí se mi hledat nové výzvy “ řekl Novinkám.

Samotný projekt Parlamentní listy vede předseda představenstva a akcionář společnosti Our Media Jan Holoubek. Podle něj mají listy v průměru 600 tisíc reálných uživatelů měsíčně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám