Hlavní obsah

Švýcarská banka plánuje propustit až 5000 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Největší švýcarská banka UBS hodlá propustit až 5000 zaměstnanců a ušetřit jednu miliardu švýcarských franků (asi 21,1 miliardy korun). Úsporné kroky mají bance pomoci vyrovnat negativní dopad slabých akciových trhů a vývoje směnných kurzů na hospodaření. Uvedl to švýcarský list Tages-Anzeiger s odvoláním na zdroj z banky.

Článek

UBS má podle svých internetových stránek ve více než 50 zemích světa zhruba 65 000 zaměstnanců. List dodal, že banka ještě nedokončila detaily úsporného programu a plán musí schválit představenstvo.

Důvodů k úsporám je podle zdroje hned několik. Patří mezi ně stagnace na akciových trzích, vysoké náklady kvůli silnému švýcarskému franku, nákladná expanze v Asii a vyšší fixní mzdy.

Čistý zisk UBS se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 18 procent na 1,81 miliardy švýcarských franků. Výsledky byly negativně ovlivněny silným kurzem domácí měny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám