Hlavní obsah

Babišův Agrofert se činí, zisk mu stoupl na šest miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupině Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše loni vzrostl čistý zisk na 5,97 miliardy korun z částky 3,73 miliardy, které dosáhla v roce 2009. Společnosti, která podniká v zemědělství, potravinářství a chemickém průmyslu, stouply meziročně i konsolidované tržby o 7,3 procenta na 92,14 miliardy korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Za zlepšenými výsledky stojí podle vedení Agrofertu růst poptávky v chemickém sektoru a vyšší výkonnosti potravinářské části holdingu, zejména v oblasti zpracování masa a výroby masných výrobků.

K lepším výsledkům skupiny přispěly i loňské získání společností Kmotr-Masna Kroměříž a Krahulík-Masozávod Krahulčí, jak uvedla firma. Konsolidační celek Agrofert Holdingu loni tvořilo 182 společností, z toho 164 společností bylo ovládaných a řízených a 18 společností bylo pod podstatným vlivem.

Letos skupina Agrofert vstoupila do oblasti lesnictví, těžby a zpracování dřeva, když koupila většinové podíly ve firmách ze skupiny Wotan.

Reklama

Výběr článků

Načítám