Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot už zase stoupají, benzín podražil o 15 haléřů

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po lehounkém přibrzdění ceny pohonných hmot nabraly opět vzestupnou tendenci. Zatímco cena nafty si připsala pouze haléř a dostala se na 34,53 Kč/l, cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 poskočila o 15 haléřů na 35,21 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace ve světě se dlouhodobě nemění. Severomořská ropa Brent se drží neustále nad 120 dolary za barel, burza v Rotterdamu hlásí nárůst cen benzínu i nafty. A to silný kurz české měny tlumí ještě výraznější zdražování.

Nejvíce za litr Naturalu 95 zaplatí v průměru řidiči v Jihomoravském kraji, konkrétně 35,76 Kč. Rovněž nafta je na jižní Moravě nejdražší, s litrem za 35,02 Kč. Na opačném konci se nachází Liberecký kraj s Naturalem 95 za 34,62 Kč/l a naftou za 34,20 Kč/l.

Podle serveru Ceskybenzin.cz stál Natural 95 ve středu u některých čerpacích stanic v Praze či ve Žďáru nad Sázavou 36,70 Kč/l. Nafta pak v Praze 36,30 Kč/l.

Reklama

Výběr článků

Načítám