Hlavní obsah

VIDEO: Průhledné klavírní křídlo má pomoci postiženému Japonsku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Ohromujících 73 miliónů dolarů (asi 1,2 miliardy korun) nabídl jistý zájemce za „křišťálové“ klavírní křídlo, které se dostalo na charitativní dražbu pro Japonsko, jehož severovýchod zasáhla v důsledku březnového zemětřesení devastující vlna tsunami.

Článek

Zájemce nyní musí svoji nabídku potvrdit, což zatím neučinil, jak informovala agentura AP s odkazem na společnost Yahoo Japan.

Průhledné klavírní křídlo patří japonskému hudebníkovi Jošikimu, který působí v heavymetalovém uskupení X Japan. Yahoo Japan musela počátkem tohoto týdne zastavit dražbu, neboť nabídka dosáhla maxima šesti miliard jenů, tedy výše zmíněných 73 miliónů dolarů.

Zájemce o koupi byl kontaktován e-mailem, aby svou nabídku potvrdil, nicméně žádná odpověď zatím nepřišla. Yahoo několik dnů vyčká a následně dá hudební nástroj opět do dražby.

Jošiki patří mezi 280 sportovců, umělců a dalších celebrit, kteří se zapojili do charitativní dražby na obnovu poničeného Japonska. Materiální ztráty se po březnovém úderu z moře vyšplhaly až na 300 miliard dolarů (asi pět biliónů korun), což by znamenalo, že jde o doposud nejdražší přírodní katastrofu. Podle statistik přišlo o život či je nezvěstných přes 27 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám