Naprostá většina firem, které svým zaměstnancům poskytují závodní stravování, předpokládá, že v souvislosti se zavedením zaměstnaneckého paušálu vzrostou provozní náklady přibližně o 20 %. Přijetí navrhované úpravy se však projeví v mnoha dalších oblastech.

Takzvaný zaměstnanecký paušál předpokládá zrušení dosavadního systému stravenek a jeho nahrazení daňově uznatelným odpočtem, který zaměstnancům přinese měsíční daňovou úsporu nejvýše 250 Kč.

Firmy, které provozují jídelny, se v této souvislosti obávají zejména tlaku na zvýšení mezd ze strany zaměstnanců, kteří rozdíl mezi stravenkami a paušálem pocítí v největší míře.

Zaměstnanecký paušál se mnoha firmám nezdá

„Zatímco o smyslu současného systému závodního stravování se stravenkami nepochybuje 92 % firem se závodní jídelnou, v případě zaměstnaneckého paušálu jsou názory výrazně skeptičtější. Zaměstnanecký paušál nepovažuje za smysluplný 67 % firem,“ uvedl ředitel výzkumu ve Factum Invenio Miroslav Fous.

Současný systém stravování považuje za diskriminační pouze 14 % firem. Aktuální studie poradenské společnosti Mazars odhaduje, že zhruba půl miliónu zaměstnanců z nižších příjmových skupin na navrhovaná daňová zvýhodnění nedosáhne. Současný systém závodního stravování a stravenek je výhodnější než zaměstnanecký paušál pro 83 % zaměstnavatelů disponujících závodní jídelnou.