Hlavní obsah

České spořitelně se za loňský rok snížil čistý zisk

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká spořitelna, banka s největším počtem klientů v zemi, loni meziročně snížila konsolidovaný čistý zisk o 4,5 procenta na 12,05 miliardy korun. Banka to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Logo České spořitelny

Článek

"Ekonomický růst v loňském roce byl jen mírný, sektor domácností i firem stále prožíval poúrazový šok. O to víc nás těší nejen růst našeho provozního zisku, ale i příliv vkladů klientů do České spořitelny podpořený růstem klientské spokojenosti," uvedl generální ředitel banky Pavel Kysilka.

Stouply čisté příjmy banky z poplatků a provizí, rostly příjmy z poplatků a provizí z úvěrových obchodů. Díky rostoucímu počtu a objemu se zvýšily i příjmy z karetních a platebních transakcí.

Hospodářské výsledky za loňský rok již dříve uveřejnily další velké finanční ústavy. Komerční bance loni meziročně stoupl čistý zisk o 21,1 % na 13,33 miliardy korun. Československá obchodní banka, největší bankovní skupina v tuzemsku podle objemu aktiv, za rok 2010 ohlásila meziroční pokles čistého zisku o 22 % na 13,47 miliardy korun. Udržitelný zisk, který je očištěn o mimořádné vlivy, vzrostl o 24 % na 13 miliard korun.

"Matka" České spořitelny, rakouská Erste Group, zvýšila loni čistý zisk meziročně o více než 12 % na 1,015 miliardy eur (asi 25 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám