Hlavní obsah

Matka Komerční banky Société Générale hlásí za loňský rok šestinásobné zisky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská bankovní skupina Société Générale, jejíž součástí je i tuzemská Komerční banka, zaznamenala za loňský rok zisk 3,92 miliardy eur (asi 94,7 miliardy korun), což v porovnání s rokem 2009 představuje takřka šestinásobný nárůst. Do tohoto výsledku se promítl především pokles výdajů na krytí rizik, jak uvedla agentura DPA.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Sídlo Société Générale

Článek

Francouzská finanční skupina do budoucna hýří optimismem, v roce 2012 by chtěla svůj zisk zvýšit až na šest miliard eur.

V posledním čtvrtletí loňského roku zaznamenala druhá největší banka zisk 874 miliónů eur, což je meziročně čtyřikrát lepší výsledek a překonání odhadů analytiků.

Banku „proslavil“ skandál s makléřem Jérômem Kervielem, který ji měl svými spekulacemi připravit celkem o 4,9 miliardy eur. [celá zpráva]

Rival BNP Paribas své výsledky zveřejní ve čtvrtek.

Ve stopách matky šla i její dcera Komerční banka, které v loňském roce stoupl meziročně zisk o 21,1 procenta na 13,33 miliardy korun. V roce 2009 dosáhla banka zisku 11 miliard. Za zlepšením stály mírný růst výnosů, úspory provozních nákladů a snížení nákladů rizika. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám