Hlavní obsah

John odvolal šéfku České pošty Hrdou, dočasně ji povede Měkota

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr vnitra Radek John (VV) odvolal generální ředitelku České pošty Marcelu Hrdou k 28. únoru, ta si odvolání ve čtvrtek převzala. Poštu dočasně povede vrchní ředitel divize korporátní služby Vladimír Měkota, pokud nebude vybrán nový šéf do konce února, jak informovalo ministerstvo vnitra.

Článek

John vytýkal Hrdé zejména nekoncepčnost, rušení poboček a podcenění přípravy na transformaci ze státního podniku na akciovou společnost. Podle svých slov hodlá ministr řešit i personální otázky v nižším managementu.

Nekoncepčnost stávajícího vedení viděl John v odmítnutí střednědobého plánu do roku 2015, kterému chyběla promyšlená strategie.

Podle Johna rušení poboček bylo doposud spíše vedeno okamžitým ekonomickým tlakem, nikoli promyšlenou strategií. Stávajícímu vedení kladl za vinu i nedostatečnou komunikaci se samosprávami, které byly často přehlíženy.

O novém šéfovi rozhodnou odborníci

Výběrovou komisi hodlá John složit z odborníků, má se v ní například objevit náměstek ministerstva financí Zdeněk Zajíček, který v minulosti vedl dozorčí radu pošty. Složení výběrové komise hodlá konzultovat s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Hrdá byla do funkce jmenována na konci roku 2009. Dříve působila ve vrcholových pozicích ve společnosti Letiště Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám