Hlavní obsah

Moskevská letiště nefungují, lidé tam čekají už tři dny

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Moskva

Letiště Praha zrušilo i v úterý let z Moskvy, linka měla v Praze přistát v 10.00 hodin a zpět odlétat v 10.55 hodin. Novinky o tom informovala mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková. Moskevská letiště kvůli mrznoucímu dešti nefungují.

Článek

Spojení s letištěm Šeremetěvo bylo kvůli počasí přerušeno i v pondělí. Stovky lidí tam čekají už třetí den v řadě, mnozí dokonce už od pátku. Někteří cestující kvůli přerušení provozu dokonce protestovali. Podle některých informací jich několik napadlo zaměstnance letiště, který přišel oznámit další zpožděný let.

Podle očitých svědků dosud nejsou k dispozici žádné informace o tom, kdy dojde k obnovení letů, jak uvedla rozhlasová stanice Echo Moskvy. Některé rodiny s dětmi se rozhodly raději své lety definitivně zrušit.

Během minulého týdne komplikovaly provoz na evropských letištích přívaly sněhu a mrazivé počasí. Důkazem toho byla situace na letištích v Londýně, Frankfurtu nad Mohanem, Lipsku, Bruselu a Štrasburku. O víkendu zasáhly nepříznivé meteorologické podmínky provoz na letištích v Rusku a ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám