Hlavní obsah

Dobrá zpráva z trhu práce, volných míst je víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pracovní portály i personální agentury zaznamenaly v říjnu výrazný nárůst volných pracovních míst v porovnání s předchozím měsícem. Proti stejnému období loni činí jejich nárůst dokonce až několik desítek procent. Nabídky na pracovní místa rostou také pro absolventy a brigádníky.

Článek

Podle údajů jednotlivých pracovních portálů přibývá zájem firem o pracovníky v prodeji a obchodu. Sháňka je po kvalitních akvizičních obchodnících, obchodních zástupcích, ale i po klasických prodejcích.

U portálů Jobs.cz a Prace.cz tvoří odvětví prodeje a obchodu skoro 16 procent všech poptávek po zaměstnancích. S velkým odstupem následují strojírenství, administrativa a výroba a průmysl (po téměř sedmi procentech).

„Zajímavým jevem je rostoucí zájem firem o uchazeče ve strojírenství. V letních měsících bylo strojírenství mezi obory s největší poptávkou zaměstnavatelů s pěti procenty až na pátém místě, nyní mu patří druhá příčka,“ uvedl analytik portálů Ondřej Mysliveček.

Rovněž portál Agentka.cz evidoval podle ředitele Petra Krále největší zájem o obchodní zástupce. Následovaly pozice obsluhy, manažera, řidiče, vedoucího, technika, elektrikáře, číšníka, dělníka a kuchaře.

Společnost Recruit CZ nyní registruje největší zájem o nové zaměstnance z výrobního odvětví, bankovnictví a pojišťovnictví. Mezi nejvíce poptávané profese stále patří obchodníci a účetní se znalostí anglického jazyka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám