Hlavní obsah

Američané zpoplatní bezvízové cesty do USA

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od osmého září budou muset turisté směřující bez víz do Spojených států zaplatit nový administrativní poplatek. Čtrnáct dolarů, tedy asi 266 korun) si bude účtovat Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost USA za registraci Elektronického systému cestovní autorizace (ESTA). Úřad schvaluje turistům cesty do země.

Článek

„Poplatek se skládá ze dvou částí: čtyři dolary za zpracování žádosti, pokud je žádost schválena a žadatel obdrží souhlas k cestě do USA v rámci bezvízového programu, bude z kreditní karty žadatele odečteno dalších 10 dolarů. Pokud je ESTA zamítnuta, žadateli je účtován pouze poplatek za zpracování žádosti,“ informovalo americké velvyslanectví USA v Praze.

Poplatek se bude platit během registrace kreditní kartou prostřednictvím webové stránky www.pay.gov. Mohou být použity také debetní karty, u kterých se při placení nezadává číselný PIN.

Bezvízového styku se Spojenými státy mohou využít pouze ti Češi, kteří drží platný pas s biometrickými údaji. Zároveň nesmí v zemi strávit více než 90 dní. Nutností je rovněž registrovat se prostřednictvím ESTA.

Reklama

Výběr článků

Načítám