Hlavní obsah

Škoda Joyster se má vyrábět v Bratislavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový malý automobil Škody Auto, který podle tisku ponese označení Joyster, bude vyrábět bratislavský závod mateřské společnosti Volkswagen. Napsal to slovenský deník Nový Čas. Montáž nového vozu podle listu Nový čas zaměstná na Slovensku 3500 lidí.

Článek

Automobilka tyto informace o novém modelu nepotvrdila. „Jméno pro toto auto zatím nebylo stanoveno,“ řekl mluvčí mladoboleslavské automobilky Jaroslav Černý.

Název Joyster pochází z konceptu malého vozu firmy Škoda Auto z roku 2006. O plánech na využití tohoto názvu pro nový malý automobil již ve čtvrtek informoval britský list Auto Express. [celá zpráva]

Nový vůz bude součástí řady New Small Family, kterou v příštím roce začne vyrábět bratislavský Volkswagen pod značkami VW, Škoda a Seat. Mluvčí VW Slovakia Vladimír Machalík zopakoval, že výroba vozů New Small Family vytvoří přímo v bratislavském závodě 1500 nových pracovních míst a dalších zhruba 7000 míst u dodavatelů.

Celkové investice související s výrobou dosáhnou 308 miliónů eur (7,75 miliardy Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám