Hlavní obsah

Sazby u hypoték poklesly pod pět procent

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrná výše úrokových sazeb vázaných na hypotéky v průměru klesla pod pět procent. V červnu se tak sazby dostaly na 4,92 procenta. Vyplývá to z údajů Hypoindexu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V meziměsíčním srovnání nejvíce zlevnily hypotéky s fixací na pět let, jejichž průměrná úroková sazba poklesla o 13 bazických bodů na 4,95 %. Klesající tendenci ovšem vykazují všechny fixační varianty včetně hypoték s plovoucí úrokovou sazbou,“ uvedlo Fincentrum, které index pravidelně sestavuje.

Ze statistik dále vyplývá, že na nižší úroky klienti zareagovali. Na pobočky tuzemských bank jich pro hypotéku dorazilo v minulém měsíci 4830. Objem hypoték dosáhl 8,2 miliardy korun, což je proti loňsku nárůst o 15,4 procenta.

Za první pololetí letošního roku si hypotéku v tuzemsku pořídilo 22,5 tisíce lidí za 37,6 miliardy korun. Co do objemu je to o 6,2 procenta méně než loni. Červen tak nestačil vykompenzovat propad ze začátku roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám