Hlavní obsah

Volkswagen zvýšil v pololetí prodej na 3,5 miliónu aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá automobilka Volkswagen prodala za šest měsíců letošního roku více než 3,5 miliónu vozů. Meziročně prodej největšího výrobce aut v Evropě stoupl o zhruba 15 procent. Uvedl to v noci na středu generální ředitel společnosti Martin Winterkorn.

Foto: maž, Novinky

Volkswagen Golf 1,6 TDI

Článek

Samotná značka Volkswagen prodala více než dva milióny vozů. Do skupiny patří dále značky Škoda, Seat, Audi, Bentley a Lamborghini.

Winterkorn zopakoval, že za celý letošní rok očekává automobilka rekordní prodej. "Nebude však snadné toho dosáhnout. Zvláště v Německu bude podnikání v druhé polovině roku výrazně těžší," dodal.

Winterkorn rovněž uvedl, že na začlenění automobilky Porsche SE do skupiny Volkswagen nebude mít vliv soudní spor vedený několika americkými investičními fondy. "Budeme se držet harmonogramu na začlenění Porsche (do roku 2011)," citovala Winterkorna agentura Reuters.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma koncem loňského roku koupila 49,9 procenta v německém výrobci sportovních vozů Porsche za 3,9 miliardy eur (zhruba 100 miliard Kč). Porsche by se mělo v příštím roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám