Hlavní obsah

Mazaný řidič kamiónu chtěl prodat obchodníkovi hotel Ritz

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvod, který se podařil Anthonymu Leeovi, by mohl patřit mezi budoucí filmové či literární náměty. Nezaměstnaný britský řidič kamiónu totiž dokázal vytáhnout peníze z obchodníka nevídanou lží. Přesvědčil jej, že mu může prodat legendární luxusní hotel Ritz v centru Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Londýnský hotel Ritz

Článek

Jeho pohádkový příběh však nakonec skončil u soudu. Devětačtyřicetiletý muž totiž podvodem získal od Terence Collinse milión liber jako zálohu. Stačilo mu k tomu zdánlivě jednoduché tvrzení, že je blízký přítel Fredericka a Davida Barclayho, tedy miliardářů, kteří kromě světoznámého hotelu vlastní například i noviny Daily Telegraph.

Jenže ti o muži nikdy neslyšeli. Problém je i v tom, že Lee kromě kontaktů neměl nikdy ani dostatek vlastních peněz. Jeho společnost působící v dálkové dopravě zkrachovala. Muž si pak napůjčoval nemalé peníze u známých. Nakonec jim dlužil kolem 110 tisíc liber.

Lee se pokusil obchodníkovi namluvit, že mu hotel Ritz prodá výhodně, a to za 250 miliónů liber. Skutečná cena hotelu přesahuje 600 miliónů liber. Za svoje počínání skončil Lee před soudem.

„Obchod, který se zdál být příliš výhodný, aby byl reálný, byl kompletně vymyšlený. Podvod byl jednoduchý a velice ambiciózní,“ řekl u soudu žalobce. Konečný rozsudek bude znám na konci července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám