Hlavní obsah

Kvalita jídel na palubách amerických letadel je alarmující, varuje zpráva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jídlo, které velké aerolinie podávají cestujícím, je často připravováno za špatných hygienických podmínek, je nevhodné a potenciálně nebezpečné pro zdraví. Uvádí to zpráva amerického Úřadu pro potraviny a léčiva (FDA), z něhož v pondělí citoval deník USA Today.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mezi cateringovými firmami, které dodávají jídla na paluby letadel a porušují hygienické normy, jsou i dvě největší takové společnosti na světě - LSG Sky Chefs a Gate Gourmet, či další gigant Flying Food Group. Tyto tři firmy dodávají dopravcům na letištích v USA přes 100 miliónů jídel každý rok. Jídlo od nich bere většina velkých aerolinek od Delta Airlines přes American Airlines, Continental Airlines, United Airlines po US Airways.

V některých kuchyních, odkud jídlo putuje do letadel a k cestujícím, inspektoři objevili i šváby či myši. „Jídlo v letadlech se zhoršuje a představuje riziko pro desítky tisíc pasažérů denně,“ uvedl zástupce FDA Roy Costa.

Dodavatelské společnosti ke zprávě uvedly, že se snaží zajistit tu nejlepší kvalitu. Nedostatky budou řešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám