Hlavní obsah

Nový Boeing má svou první komerční trasu

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový letoun společnosti Boeing zná předběžně termín svého vůbec prvního komerčního letu. B787 Dreamliner nasadí Continental Airlines 16. listopadu příštího roku na linku z amerického Houstonu do novozélandského Aucklandu.

Článek

Podle serveru planes.cz letový řád podléhá ještě schválení úřadů, proto je termín letu pouze předběžný. Continetal Airlines jsou třetí společností, která nové Boeingy bude odebírat. Společnosti All Nippon Airways a Qatar Airways nasazení letounů na konkrétní tratě ještě neoznámilo.

Dreamliner je velkou nadějí Boeingu, protože jde o nový model společnosti od roku 1995. Vývoj letounu nabral velké zpoždění, první testovací let proběhl teprve v polovině prosince minulého roku. [celá zpráva]

Obří letoun k vidění za humny

Stroj má být konkurencí k dosud největšímu letadlu pro cestující Airbus A380. Letoun před několika dny převzala také německá Lufthansa. Její letadlo bude nyní dostupné veřejnosti na letišti v Drážďanech a to 2. června odpoledne. Zájemci se však musí na prohlídku předem objednat.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Letoun Airbus A380 německého přepravce Lufthansa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám