Hlavní obsah

Bývalý přední výrobce baget Apetit food skončil v konkurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Ostravě poslal do konkurzu bývalého předního tuzemského výrobce baget Apetit food, který je od února v úpadku. Dlužník původně avizoval, že předloží plán reorganizace firmy, v zákonné lhůtě tak ale neučinil. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku na webu www.justice.cz. Firma z Hněvotína na Olomoucku má závazky asi za 160 miliónů korun.

Článek

Bývalý výrobce baget v lednu definitivně ukončil svoji činnost. Výrobní závod pronajal společnosti BAPA, jejímž majitelem je podle obchodního rejstříku firma Hamé. Hněvotínská společnost navíc ještě před zahájením insolvenčního řízení převedla části svého majetku - movité věci a ochranné známky na třetí osoby.

"S ohledem na marné uplynutí lhůty dlužníka pro podání návrhu na povolení reorganizace insolvenční soud rozhodl o řešení úpadku dlužníka konkurzem. Přihlédl přitom i k výše uvedeným údajům, z nichž vyplývá ukončení podnikání dlužníka," uvedl v odůvodnění usnesení soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám