Hlavní obsah

Lidé bankám loni na poplatcích zaplatili 36,4 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Banky loni vybraly na poplatcích 36,4 miliardy korun, zatímco o rok dříve to bylo 36,1 miliardy korun. Loni tak v průměru každý měsíc lidé zaplatili bankám na poplatcích 3,04 miliardy korun. Informoval o tom server www.bankovnipoplatky.com s odvoláním na údaje, které ve středu zveřejnila ČNB.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Na poplatcích a provizích se loni poprvé po několika letech vybralo méně, a to o 25 miliónů korun, ale díky sníženým nákladům na výběr poplatků a provizí byl čistý výnos o více než 300 miliónů korun vyšší," uvedl provozovatel serveru Patrik Nacher.

Server rovněž umístil na své internetové stránky počítadlo bankovních poplatků. Jde o dynamickou tabulku, která znázorňuje aktuální částku, kolik klienti všech bank v ČR zaplatili za bankovní poplatky od 1. ledna 2010. Za každou vteřinu se na něm načítá 1155,50 koruny, tedy o 10 korun více než loni

Tuzemské banky loni zvýšily čistý zisk o téměř třetinu na 60,2 miliardy korun. V roce 2008 bankám zisk mírně klesl o 2,8 procenta na 45,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám