Hlavní obsah

E.ON od dubna zdraží plyn v průměru o 2,8 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost E.ON ČR, která na jihu Čech zajišťuje dodávky plynu pro zhruba 110 000 zákazníků, zvýší ceny zemního plynu pro druhé čtvrtletí v průměru o 2,8 procenta. Sdělil to mluvčí společnosti Vladimír Vácha. Už v pátek oznámil zdražení cen největší dodavatel plynu - skupina RWE, a to o 2,9 procenta. Pražská plynárenská zvýší ceny plynu od dubna průměrně o dvě procenta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Důvodem je postupné navyšování cen ropy a ropných derivátů a posilování kurzu amerického dolaru vůči české koruně," uvedl Vácha. Pro domácnosti, které na plynu vaří, to podle něj představuje měsíčně zvýšení cen řádově v korunách, pro ty, kteří plyn používají k vaření i k vytápění, jsou to řádově desetikoruny.

"Za pět uplynulých kvartálů jsme ceny snižovali, a teď už nemáme žádné další rezervy, které by nám umožnily ceny dál snižovat, nebo držet na nějaké nižší úrovni," uvedl mluvčí.

Cena komodity podle něj vzrostla v průměru o 4,9 procenta. Naposledy E.ON ceny zvyšoval k 1. říjnu 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Plyn od dubna zdraží o tři procenta

Energetická společnost RWE Transgas zdraží na jaře domácnostem plyn. Od prvního dubna se zvýší ceny pro domácnosti o 2,9 procenta. Firma to uvedla v pátek...

Výběr článků

Načítám