Hlavní obsah

Sazka měla loni rekordní tržby

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sazka loni zaznamenala rekord v sázení. Její tržby ze sázkové a loterijní činnosti dosáhly rekordních 8,4 miliardy korun. To je nejvíce v historii společnosti. Vyplývá to z jejích předběžných neauditovaných výsledků. Při zahrnutí i neloterijních služeb dosáhly tržby Sazky 18,6 miliardy korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Článek

„Rekordní nárůst zaznamenaly především kurzové sázky, jejichž vklady vzrostly v loňském roce o více než 87 procent. Podíl internetového sázení na celkových vkladech kurzových sázek Sazka dosáhl 85 procent, výhernost se přiblížila hranici 90 procent,“ uvedl mluvčí společnosti Zdeněk Zikmund.

Loterijní gigant se stal v posledních dnech terčem kritiky. Přestože jsou akcionáři společnosti občanská sdružení ve sportu a tělovýchově, dostávají právě na sport čím dál tím méně. Nejvíce peněz z výdělku spolkne splácení víceúčelové haly v Praze-Libni.

Podílníci si navíc stěžovali, že neví, co se s podnikem děje. Není také bez zajímavosti, že šéf Sazky Aleš Hušák má podle Českého rozhlasu sídlo na Menorce za 60 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka Opencard k sázení využívat nechce

Sazka popřela informace médií, že by se na jejích terminálech mohlo sázet prostřednictvím karty Opencard. „V žádném případě o tom neuvažujeme,“ řekl Právu...

Výběr článků

Načítám