Hlavní obsah

Hradec Králové je rodinám nejpřívětivější, tvrdí ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocenění Obec přátelská rodině letos získala města Hradec Králové, Hodonín a Tišnov u Brna. V kategorii menších měst bodovala Police nad Metují, mezi obcemi Lysice na Blansku a Hrušovany na Chomutovsku.

Foto: ČTK

Velké náměstí v Hradci Králové

Článek

Zástupcům měst a obcí cenu v Praze předal ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka. Ministerstvo cenu vyhlásilo společně se sněmovní komisí pro rodinu. 

Cílem cen je motivovat obce a města k podpoře rodin. Letos organizátoři rozšířili počet kategorií určených podle velikosti obce na šest a ocenili peněžní částkou obce, které se v každé kategorii umístily na prvních třech příčkách. Na projekty na podporu rodin mezi ně rozdělí částku sedm miliónů korun.

Loni se do premiérového ročníku přihlásilo 218 měst a obcí. Mezi největšími městy připadlo prvenství Brnu. Z menších měst a obcí první ceny tehdy převzali představitelé Jablonce nad Nisou, Dobříše, Darkovic na Opavsku a Dubu u Prachatic. Také letos se přihlásily asi dvě stovky měst a obcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám