Hlavní obsah

V Asii prodali luxusní byt za miliardu korun, obchod provází obavy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka neuvěřitelný se zdá obchod uzavřený v Hongkongu. Za téměř 57 miliónů dolarů (tedy za necelou miliardu korun) byl prodán luxusní byt o rozloze přesahující 570 metrů čtverečních. Pohádkový obchod však vyvolává i obavy, a to kvůli strachu z rostoucí úvěrové bubliny. Tu transakce povzbuzuje.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Luxusní byt je umístěn v rezidenci na Conduit Road 39 v Hongkongu.

Článek

Obří sumu za byt o pěti ložnicích vyplatil kupec z Číny. Prodej se zřejmě zapíše do historie jako jedna z nejdražších transakcí na realitním trhu v Asii. Jeden čtvereční metr totiž přišel v přepočtu na 1,73 miliónu korun.

Kupec si za vynaložené peníze užije kromě aromatické lázně, fitness, venkovní tělocvičny a výhledu na přístav také exkluzivní adresu. Byt je totiž situován v rezidenci přímo v kopcích ostrova.

Přestože se zdá být transakce obdivuhodná, přináší také obavy, a to z rostoucí hypoteční bubliny. Ta se zvětšuje zejména díky tomu, jak v Hongkongu investují Číňané. Nejlidnatější země světa jako jedna z mála nemá v současné hospodářské krizi problémy s úvěry. Naopak, patří mezi tahouny světové ekonomiky.

Co se týče realitního trhu, patří právě ten hongkongský mezi nejdražší na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám