Hlavní obsah

Puma přestala cenit zuby na Adidas, zaměstnanci jsou k sobě smířlivější

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový zápas by měl ukončit desítky let trvající nevraživost mezi světoznámými oděvními firmami Puma a Adidas. Nadnárodní koncerny založili bratři Dasslerovi. Ti si však kvůli hádce nemohli přijít na jméno, proto se spory přenesly i mezi zaměstnance jednotlivých společností.

Foto: Profimedia.cz

Zakladatel firmy Adidas Adolf (Adi) Dassler v továrně na boty v roce 1925.

Článek

Němci Adolf (zkráceně Adi) a Rudolf Dasslerovi začali vyrábět sportovní obuv již ve dvacátých letech minulého století. Jenže během druhé světové války se pohádali.

Kamenem úrazu se jim stala politika, proto v roce 1948 Adolf založil značku Adidas, Rudolf dal vzniknout konkurenčnímu gigantu Puma. Vzájemné neshody se však následně přenesly i mezi zaměstnance. Ti byli věrni buď jedné, nebo druhé značce.

Firmy by se nyní měly po více než šedesáti letech usmířit. Na pondělí 21. září je totiž naplánováno fotbalové utkání. Bude to první společná aktivita, které se účastní zaměstnanci Pumy a Adidasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám