Hlavní obsah

Do dozorčí rady ČSA míří manažer Novák a ekonom Zámečník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dozorčí rady Českých aerolinií míří krizový manažer Miroslav Novák a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a ekonom Miroslav Zámečník. Uvedl to v neděli Václav Moravec v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Z dozorčí rady ČSA v pátek odstoupili její předseda Ivan Kočárník a členka rady a primátorka Chomutova Ivana Řápková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Eduard Janota se zdraví s ekonomickým expertem NERV Miroslavem Zámečníkem (vpravo).

Článek

Řápková jako důvod rezignace uvedla útoky politiků ČSSD a odborářů ČSA na management a vedení společnosti. Kočárník i Řápková vidí původ kritické situace firmy, která se dostala do téměř dvoumiliardové ztráty, v chybách předchozího vedení firmy nynějšího volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka. To následně odmítl šéf ČSSD Jiří Paroubek.

Mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob v pátek řekl, že dozorčí radu ČSA čekají už v pondělí další razantní změny. Mělo by se rozhodnout právě i o nových členech rady.

V původně 12členné dozorčí radě nyní zůstávají místopředsedové Tomáš Uvíra a Dušan Horák a členové Tomáš Brabec, Jan Bürgermeister, Ivan Foltýn, Roman Boček, Radomil Kratochvíl, Jaroslav Lorenc, Petr Polák a Pavel Škvára.

Reklama

Související články

Piloti ČSA vstoupili do stávkové pohotovosti

Piloti Českých aerolinií (ČSA) vyhlásili ve čtvrtek neomezenou stávkovou pohotovost. Toto rozhodnutí vysvětlili vyhrocenou situací uvnitř společnosti. Vedení...

Výběr článků

Načítám