Hlavní obsah

Firmy začnou znovu přijímat lidi až v příštím roce

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ačkoliv vlny propouštění se zklidňují, firmy v Česku budou ještě rok vyčkávat s přijímáním nových pracovníků. V Radiožurnálu to v pátek uvedl prezident Hospodářské komory Petr Kužel.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Článek

„Ve firmách nastal ozdravný proces. Propustily bohužel i některé zaměstnance a v současné době se snaží udržet kvalifikovanou sílu, do které investovaly mnoho finančních prostředků i osobního úsilí,“ uvedl Kužel.

Zájem o nové zaměstnance se ale podle jeho odhadu tento rok ještě neoživí. „Abych prognózoval, kdy bude znovu růst, kdy podniky začnou masivněji přijímat lidi, já si myslím, že to bude rok trvat,“ poznamenal.

Podle Českého statistického úřadu si hospodářství ČR během druhého čtvrtletí letošního roku pohoršilo. Hrubý domácí produkt poklesl oproti loňsku o 4,9 procenta, což je vůbec nejhorší výsledek ekonomiky Česka. [celá zpráva]

Statistici ale zároveň uvedli, že ve čtvrtletních srovnáních si ekonomika mírně polepšila. Proti prvnímu čtvrtletí HDP vzrostlo o 0,3 procenta. Stejný výsledek ve čtvrtek vykázalo Německo či Francie. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám