Hlavní obsah

Léky na chřipku jsou trhákem, britská společnost jich vyrábí desítky miliónů

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Strach z prasečí chřipky přináší farmaceutickým společnostem slušný zisk. Důkazem může být britská společnost GlaxoSmithKline, která jen za tři měsíce vydělala dvacetkrát víc než loni. Ve středu o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Antivirotikum Relenza

Článek

Firma očekává, že navýší výrobu antivirotika Relenza. To lze použít v boji proti prasečí chřipce, která si po celém světě vyžádala již sedm set obětí. Na trhu jsou jen dvě antivirotika proti této nemoci, známější Tamiflu a právě Relenza.

GlaxoSmithKline by měla být schopná vyrobit až 190 miliónů přípravků za rok. Podle BBC o prodeji léku jedná s padesáti vládami po celém světě.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku firma prodala Relenzu za šedesát miliónů liber, přitom ve stejném období loňského roku to bylo za tři milióny liber.

GlaxoSmithKline také uvedla, že bude vyvíjet novou vakcínu právě na zákeřný vir Pandemic (H1N1), který vyvolává prasečí chřipku.

Reklama

Související témata:
GlaxoSmithKline

Výběr článků

Načítám