Hlavní obsah

Kontrola taxikářů zklamala, téměř polovina není poctivá

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Téměř polovina kontrolovaných taxikářů v Česku porušuje právní předpisy. Mezi nejčastější prohřešky patří to, že zákazníci nejsou informováni o cenách, výjimkou však není ani nesprávné účtování či nekalé obchodní praktiky. Ve středu to uvedla Česká obchodní inspekce (ČOI).

Článek

Ta během druhého čtvrtletí letošního roku zkontrolovala 144 vozidel taxislužby, přičemž předpisy porušilo 59 z nich.

„Ve 13 případech byla uložena pokuta příkazem na místě v celkové výši 19 tisíc korun. Ve dvaceti případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení,“ uvedla inspekce s tím, že jeden řidič dokonce používal úředně neověřený taxametr.

Nejhůř dopadly  Vysočina a jižní Čechy

Z šetření také vyplývá, že zdaleka nejhorší nebyli taxikáři v Praze a ve Středočeském kraji. Zde ze 43 kontrolovaných vozidel neobstálo 16. Nejhůře dopadl Jihočeský kraj a Vysočina, kde ve 12 případech neobstálo deset řidičů.

Velice špatně dopadl také Jihomoravský a Zlínský kraj, kde z 20 taxislužeb kontrolou s dobrým výsledkem neprošla rovná polovina řidičů.

Kontroly taxikářů podle krajů
krajkontrolprohřešků
Středočeský a Praha4316
Jihočeský a Vysočina1210
Plzeňský a Karlovarský184
Ústecký a Liberecký218
Královéhradecký a Pardubický123
Jihomoravský a Zlínský2010
Moravskoslezský a Olomoucký188
Zdroj: ČOI

Reklama

Výběr článků

Načítám